FAQ (Ofte stilte spørsmål)

Kan jeg bruke BungyPump om vinteren?

JA! Denne treningsformen egner seg svært godt til alle årstider. Spesielt i overgangen mellom høst/vinter og vinter/vår, kan BungyPump være et svært godt alternativ. Det kan gjerne være for glatt til at man ønsker å f.eks, sykle eller for lite snø til å gå på ski. BungyPump er velegnet uansett føreforhold!

Hvor oppbevarer jeg stavene når jeg ikke bruker dem?

Når stavene ikke er i bruk, oppbevar dem innendørs, beskyttet fra vær og vind.

Jeg synes det ser litt dumt ut å trene med staver...!?

Å trene med staver er en anerkjent metode i mange land, og det er en av de raskest voksende aktiviteter i verden. Vi garanterer deg at når du går med stavene dine, så vil andre bli interessert og ønske å prøve! BungyPump er også veldig sosialt hvis man ønsker å trene sammen med andre. Og noen må jo gå foran, tenk den første som prøvde paraply…..wink

Er det å mosjonere/trene med staver bare for eldre mennesker?

BungyPump er en flott mosjons-/treningsform for seniorer. Imidlertid er dette en treningsfom som ALLE kan nyttiggjøre seg uansett alder eller hvilken form du er i.  Fakta:  De fem beste målinger av VO2 Max som er gjort, tilhører langrennsløpere. Maksimalt oksygenopptak er det beste parameteret for å si noe om kondisjonsnivå.  Idéen bak BungyPump ble født idet man ville finne et treningsredskap som passer for skiløpere som utøver barmarkstrening. Med innebygd fjæring og vektbelastning, vil BungyPump kreve større energiforbruk  som i sin tur gjør at du kan få enda bedre kondisjonsutbytte. Du kan selvsagt trene BungyPump uavhengig av hvilke andre idretter du holder på med.

Hva kan skade stavene, hva bør jeg unngå å gjøre?

Beklageligvis dekkes ikke skade av garantien. Stavene tåler mye såfremt de er skrudd GODT fast. Det er imidlertid et par ting du bør unngå.

 • Ikke vri på den miderste delen av staven.
 • Ikke dra den miderste delen fra den øverste delen.
 • Beskytt fjæringsmekanismen mot sand og saltvann.
 • Unngå å legge sideveis kraft på stavene.

Hvor finner jeg en BungyPump-instruktør?

Vi holder på å bygge opp et nettverk med instruktører i Norge. Foreløpig kan du finne en instruktør på disse stedene: Se instruktører:http://www.bungypump.no/info/instrukt%C3%B8rer

Må jeg lære BungyPump av en kvalifisert instruktør ?

Den grunnleggende teknikken er lett å lære seg for alle. Se instruksjonsvideo og teknikk :http://www.bungypump.no/videoog http://www.bungypump.no/Teknikk-tilpasning

Imidlertid ser vi at rett teknikk er avgjørende for en optimal bruk av stavene, og det kan derfor være nyttig med et kurs hos en BungyPump-instruktør.

Hva gjør jeg når gummiføttene eller spissene er utslitte?

Gummiføttene trekker du bare av spissene, og erstatter med nye.

Vi har disse stavdelene i nettbutikken vår. Besøk vår nettbutikk.http://www.bungypump.no/produkter

Jeg har dårlig balanse, kan jeg bruke BungyPump da?

Svaret er ja! Imidlertid kan det være litt uvant i starten da staven p.g.a fjæringen, gir etter ( som er meningen). Den fjærende bevegelsen gjør at man må jobbe mer med balansen sammenliknet med faste staver. Man kan ikke gjøre seg avhengig av stavens støtte før den tar i bunnen hvilket i sin tur gjør at aktiviteteten i sete- og benmuskulatur øker. Holdningsmuskulaturen i mage og rygg aktiveres og alt dette i sum gjør at du med BungyPump vil forbedre balansen din! Ønsker du likevel å ha muligheten for å gå med/trene med faste staver, er Walkathlon-modellen et godt alternativ der du har muligheten til å veksle mellom fast og fjærende posisjon.

Jeg har nettopp vært gjennom en operasjon, kan jeg trene med BungyPump da?

Ja, stavene er ofte et velegnet verktøy i en rehabiliteringsprosess. De hjelper med å bygge muskulatur og styrke kroppen. Men vi anbefaler deg selvsagt at du kontakter din lege/ behandler(e), som kan si om tilstanden din er slik at du kan starte med øvelser og trening igjen.

Kan jeg bruke BungyPump på stranda eller på andre type sandete overflater?

Du kan bruke BungyPump på stranda, men pass på å ikke bruke dem på en måte som gjør at det kommer sand inn i stavene som igjen kan skade mekanismen. Vi anbefaler også bruk av trinser som gjør at staven ikke glir så langt ned i underlaget. Bruk av trinser er også ypperlig også for andre underlag som gjørme og myr.

Hva skiller BungyPump fra tradisjonelle faste staver?

BungyPump ligner på tradisjonelle staver bare rent utseendemessig, alt annet er helt forskjellig. BungyPump er en flerfunksjonell stav som kan brukes til mye mer enn bare til gange. BungyPump kan brukes til oppvarmings-, styrke-, og uttøyingsøvelser. De kan brukes innendørs så vel som utendørs. BungyPump kan være et godt verktøy ved vektreduksjon, i en rehabiliteringsfase og/eller når du ønsker å forbedre utholdenhet, styrke og kondisjon. Hvorfor? BungyPump-stavene har en unik 20 cm. innebygd fjæring som gir en vektbelastning på 4,5,6 eller 10 kilo når du trykker staven ned.

Hvordan bytter jeg fra stropp til hanske på stavene mine?

 1. Dra ut stiften fra håndtaket.      

        

 

      2. Ta ut stoppen fra håndtaket. Sett i hansken.

           

          3. Trykk inn plastbiten slik at den stemmer overens med hullet. Sett inn stiften igjen.

          

           4. Klart til bruk igjen med  nye hansker.

           

Hvordan kan jeg tilpasse lengden på BungyPump-stavene?

Det er enkelt! Når du skal tilpasse lengden, så holder du  i den miderste delen av staven samtidig som du vrir den nederste delen mot deg til den løsner. Still inn staven til ønsket høyde og skru staven GODT til. Du skal gå med en avslappet skulder og det betyr at ca 90 gr. i albuen er en god lengde. Ønsker du imidlertid tøffere belastning, kan du stille staven høyere slik at vinkelen i albuen blir mindre, da får armen lengre arbeidsvei.

Hvordan endrer jeg Walkathlon til en stav uten fjæring/fast stav?

1.Åpne den flyttbare låsemekanismen som vist på bildet.

2. Flytt låsemekanismen opp til den svarte plastdelen midt på staven.

3. Lås fast. Bruk skruen på siden til å regulere fastheten.

Kan BungyPump hjelpe meg til å gå ned i vekt?

Når du mosjonerer/trener BungyPump  med riktig teknikk, kan du ha en kaloriforbrenning på opptil 77% sammenliknet med vanlig gange. Se testrapport for mer info:http://www.bungypump.no/info

Hvordan skifter jeg stavspisser?

Forvarm plasthylsen( til spissen) med en varmluftpistol eller liknende (føner fungerer også helt fint).
Trekk ut den gamle plasthylsen(spissen) fra underrøret. Forvarm den nye plasthylsen og sett den på underrøret og skru til. Den festes etter kort tid. Du kan ha på lim hvis du ønsker, men dette er ikke nødvendig.

Stavspissene, som du får kjøpt som reservedeler i nettbutikken, egner seg godt til alle BungyPump-modellene. Hvis du har Walkathlon- eller Slimlinemodellen, så kommer staven originalt med stavspiss og trinse i ett. Her må du fjerne begge i ett for så å sette på ny spiss, evnt. ny trinse separat.

Når skal jeg bruke gummiføtter eller spisser?

Gummiføttene er egnet når du går på asfalt eller andre harde overflater. Spissene trenger du når du går i ulendt terreng, grus og når det er snø og is.

Hvordan legge sammen Sports Pro Travel staven?

 1. Åpne låsemekanismen

 1. Press den øverste delen av staven sammen.

3. Trekk i den nederste delen av staven slik at den kommer fri fra delen over.

4.Gjør det samme med de andre delene

5. Staven er nå i fire deler, lengde 35 cm.

Hvordan skifter jeg strikk til annen motstand på mine Walkathlon-staver?

SKIFTE AV STRIKK TIL WALKATHLON

 1. Skru av svart plastdel på midten av staven

 1. Trekk mellomrøret helt ut.   

 1. Trekk ut strikket

 1. Sett i nytt strikk og skyv mellomrøret opp i øvre stavdel.

 1. Skyv helt inn slik at de små metalldelene ligger i spor

    

 1. Sett på plass svart plastdel og skru den fast.

 

Lykke til og god tur med dine Walkathlon!

Hvilken modell passer for meg?

Number One, Pink Charity og Slimline har innebygd 4 kg. motstand og er passende for deg som har lyst til å komme i gang med mosjon, eller for deg som er mosjonist. Er du i en rehabiliteringsprosess, så er denne staven godt egnet.

I tillegg kan også Walkathlon være et godt valg. Denne staven kan ved et enkelt grep låses av til en fast stav, som kan være gunstig på turer i ulendt terreng eller på glatt underlag. Denne staven kan også ved et lett grep oppgraderes til 6, 8 og 10 kilos motstand.

Energy har innebygd 6 kilo motstand og er godt egnet til deg som vil ha større utfordring i treningen. Denne staven er også perfekt for deg som ønsker å gå ned i vekt.

Power har innebygd 10 kilo motstand og har blitt designet med tanke på eliteutøvere og for deg som virkelig er ute etter en tøff trening. Se også tabell over ulike modeller og hva som passer for deg under fanen Info-BungyPumpøvelser